“Carlos Sainz kan bij Ferrari wereldkampioen worden”

Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto hoeft Carlos Sainz bij Ferrari zeker niet in een een rol van tweede rijder te kruipen en kan hij net als Leclerc bij Ferrari wereldkampioen worden.


Volgens velen is Charles Leclerc vanaf volgend jaar de duidelijke nummer 1 binnen Ferrari en zal Carlos Sainz als tweede rijder moeten fungeren. Ferrari-teambaas Mattia Binotto is het daar echter niet mee eens.

Bij Ferrari hebben ze dan ook hoge verwachtingen van hun nieuw rijdersduo in 2021. Binotto geeft toe dat 2021 voor Sainz waarschijnlijk een moeilijk jaar zal worden omwille van het feit dat de Spanjaard zich na zijn overstap van McLaren zal moeten aanpassen aan Ferrari maar Sainz is volgens Binotto zeker een kandidaat voor de wereldtitel.

“We zouden erg tevreden zijn indien Sainz net als Charles op het hoogste niveau kan meedoen en daarmee ons ook helpt om ons doel te bereiken: de wereldtitel bij de constructeurs,” aldus Binotto tegenover het Spaanse ‘Marca’.

“Of Sainz een kandidaat is voor de titel in 2021? Ik denk dat het eerste jaar ingewikkelder zal zijn omdat hij zich dan eerst aan het team en de wagen moet zien aan te passen. Dat is ook de reden dat we hem geen contract van één jaar hebben gegeven.”

“Ik ben er van overtuigd dat hij snel is en dat hij wereldkampioen kan worden.”

Binotto liet vervolgens tegenover ‘Marca’ ook verstaan dat Charles Leclerc bij de keuze voor Sainz betrokken is geweest.

“We hebben met hem erover gesproken. Het is voor mij belangrijk dat hij bij dergelijke beslissingen betrokken wordt en zijn feedback geeft,” aldus Binotto.

“We hebben erg veel in Charles geïnvesteerd. Hij is de toekomst van dit team dus hij wist ervan.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023