“F1-piloten die simracen gaan voordeel hebben bij begin F1-seizoen”

Volgens voormalig F1-piloot Nico Rosberg zullen de F1-piloten die de voorbije weken actief waren in het simraces tijdens het begin van het F1-seizoen een voordeel hebben.


Begin juli begint in Oostenrijk eindelijk het F1-seizoen 2020 maar voor de meeste F1-piloten is het dan meer dan vier maanden geleden dat ze nog eens met een F1-bolide hebben gereden, van tijdens de F1-tests ter voorbereiding van het seizoen.

Onder andere Mercedes en Ferrari plannen nog tests met oude F1-bolides om hun rijders voor te bereiden op het begin van het nieuwe F1-seizoen. Maar voor de meeste rijders zal het plots opnieuw in de wagen springen worden.

Volgens Nico Rosberg zullen de F1-piloten die de voorbije weken aan het simracen zijn geslagen een voordeel hebben tegenover de andere rijders.

“Als ik nog zou racen dan zou ik elke dag zoveel mogelijk in de simulator zitten,” vertelde Nico Rosberg gisteren tijdens een interview in het randprogramma van de virtuele grand prix in Azerbeidzjan.

“Ik ben er van overtuigd dat het je helpt om je vaardigheden te onderhouden. Neem nu bijvoorbeeld Roger Federer. Denk je dat hij nog steeds een wedstrijd op zo’n hoog niveau zou spelen als hij vijf maanden niet zou trainen?”

Het oefenen voor de simraces alsook de simraces op zich zorgen er volgens Rosberg dan ook voor dat je als F1-piloot je vaardigheden op peil houdt.

“Ik denk dat de simulator er voor zorgt dat je een bepaald niveau behoudt, misschien wordt je zelfs iets beter,” aldus Rosberg.

“Het zal interessant zijn om te zien hoe de rijders uit de pauze komen. Hebben de rijders die simraces reden straks echt een voordeel? Ik denk het wel.”

Volgens Rosberg bevinden de F1-piloten zich dit jaar immers in een ongeziene situatie. Meestal komen ze uit een winterpauze en voelen ze zich wat “roestig”. Tijdens de wintertests kunnen ze echter opnieuw in het ritme komen en kunnen ze zich voorbereiden op het eerste raceweekend. Dat zal nu echter niet het geval zijn.

“Ik herinner me nog goed hoe ik de eerste rondjes na een winterpauze beleefde. Je merkt echt dat je mentaal nog niet klaar bent voor de snelheid terwijl je ook wat ‘roestig’ aanvoelt. De rijders zullen dat na deze extreem lange pauze zeker voelen. Het is dan ook goed dat ze zich zo goed mogelijk proberen klaarstomen voor het eerste raceweekend.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023