Emotionele Mick Schumacher: “Ik zou alles opgeven om met mijn vader daarover te kunnen praten”

Netflix
Netflix

In de nieuwe Netflix-documentaire ‘Schumacher’ geeft zijn 22-jarige zoon Mick Schumacher een emotioneel interview waarin hij vertelt over de band met zijn vader Michael Schumacher.

Het is ondertussen bijna acht jaar geleden dat Michael Schumacher een ski-ongeluk had in het Franse Méribel. Sindsdien is er weinig geweten over de exacte medische toestand van de zevenvoudig F1-kampioen.

In de documentaire ‘Schumacher’ die op Netflix te bekijken is geeft Mick Schumacher echter een emotioneel interview over de band met zijn vader en het gemis aan babbels met zijn vader. Vooral nu Mick zelf in de Formule 1 racet zouden ze erg goed met elkaar daarover kunnen praten.

“Mijn vader en ik, we zouden elkaar nu op een andere manier verstaan,” vertelt Mick Schumacher in een interview tijdens de Netflix-documentaire ‘Schumacher’. “Simpelweg omdat we nu dezelfde taal spreken, die van de motorsport.”

“We zouden nu over zoveel meer kunnen praten. Daar denk ik momenteel erg vaak aan. Ik denk aan hoe cool het zou zijn. Ik zou daarvoor alles opgeven.”

Schumacher is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen in de Formule 1 en treed zo meer in de voetsporen van zijn vader. Uiteraard wil hij net als zijn vader wereldkampioen worden maar ondertussen koestert hij vooral ook de mooie herinneringen.

“Wanneer ik momenteel terugdenk aan vroeger dan schieten beelden voor mijn ogen van wij die met vier plezier beleven,” waarmee Mick verwijst naar zijn vader, moeder Corinna en zus Gina-Maria.

“Ik zie dan beelden terwijl we aan het karten zijn. Ik zie beelden van ons terwijl we buiten met pony’s aan het rijden zijn. Echt momenten waarop we plezier beleven.”

“Sinds het ongeluk zijn die ervaringen, die momenten die men deelt met beide ouders er niet meer, of toch op een volledig andere manier.”

“Ik vind dat niet zo eerlijk …” besloot een emotionele Mick Schumacher.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022