“Enkel een idioot zou Hamilton nu al afschrijven voor de titel”

De uitslag van de GP van Japan heeft al veel stof doen opwaaien. Heeft Nico Rosberg het kampioenschap in een definitieve plooi gelegd?

Volgens Christian Horner, teambaas bij Red Bull, alvast niet. “Kimi Räikkönen deed iets gelijkaardigs in 2007,” aldus Horner.

Na de race in Suzuka staat Hamilton 33 punten achter op zijn Duitse teamgenoot. Dat is heel wat, zeker als je weet dat er maar 100 punten meer te verdienen zijn. Maar toch ziet Horner mogelijkheden.

“In de sport zie je vaak dat atleten in een zone geraken waarin alles lukt. Rosberg ervaart zoiets nu. Maar als het een keer tegenzit, neem nu dat hij niet finisht en Hamilton de race wint, dan is al het werk weer te herdoen.”

“Ik ben er dan ook van overtuigd dat Lewis zal terugvechten,” vervolgt Horner. “Hij heeft al een aantal moeilijke weekends gehad, maar het kan zomaar omkeren.”

Hiervoor kijkt Horner terug in de geschiedenis.

“In 2007 stal Kimi Räikkönen zo de F1-titel weg van onder de neus van McLaren-ploegmaats Hamilton en Alonso. Die laatste twee keken te veel naar elkaar en de Fin was de lachende derde hond.”

Titelverdediger Hamilton, die geen race meer won sinds de zomerbreak, doet dus nog altijd mee voor Horner.

“Enkel een idioot zou hem nu al afschrijven voor de titel,” besluit Horner

Geschreven door Mika Tuyaerts
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022