“Indien Pirelli een F1-test in Bahrein wil dan moet het de rekening betalen”

Pirelli wil dat de teams voorafgaand aan het nieuwe seizoen eventueel in Bahrein in plaats van Barcelona gaan testen, dit om de nieuwe bredere banden nogmaals uitvoerig in warmere omstandigheden te kunnen testen.

Red Bull-teambaas Christian Horner is het daar niet echt mee eens. Volgens Horner kan er maar best gewoon in Barcelona getest worden, een circuit dat de F1-teams op basis van voorgaande F1-tests bijzonder goed kennen. Bovendien wil Horner niet opdraaien voor de extra kosten die veroorzaakt worden door het organiseren van een F1-test in Bahrein.

“Het is vrij simpel. Indien Pirelli wil dat wij voor hen in Bahrein gaan testen, dit terwijl we al zoveel voor hen met aangepaste wagens getest hebben, en ze willen dat we in een warm klimaat zoals dat van Bahrein voor hen gaan testen, dan moeten ze maar bijdragen in de kosten,” vindt Christian Horner. “Afhankelijk van het team en de kosten voor de logistiek bedraagt het totale kostenplaatje voor een team al snel 300 000 tot 750 000 Britse pond.”

“Het lijkt me onfair om de teams te laten opdraaien voor die kosten terwijl er in maart in Barcelona perfect getest kan worden.”

Pirelli wil graag een F1-test in Bahrein omdat de hogere temperaturen representatiever zouden zijn maar Christian Horner is het daar niet mee eens, zeker niet wat de eerste races van het seizoen 2017 betreft.

“Melbourne is meestal redelijk koud en China redelijk koel. Bahrein is een nachtrace en ook Rusland is meestal eerder aan de koudere kant,” besluit Horner.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022