“Indien Sauber met oude Ferrari-motoren gaat rijden dan eindigen ze twee stappen achter de rest”

Sauber kondigde afgelopen week aan volgend seizoen met oude Ferarri-motoren te rijden. Een strategie die Torro Rosso dit jaar ook toepaste. Een verkeerde keuze volgens Torro Rosso-rijder Carlos Sainz.

Carlos Sainz en Torro Rosso kenden een moeilijk seizoen. Het Italiaanse team startte degelijk aan het seizoen maar werd de afgelopen maanden door heel wat teams voorbijgestoken. De reden daarvoor is de motorkeuze. De Ferarri-krachtbron uit 2015 was redelijk competitief tijdens het begin van het seizoen maar is technologisch ondertussen door de meeste teams ingehaald.

“Ik wens ze veel geluk,” begint Sainz licht ironisch. “Normaal gezien zullen ze met een stap achterstand aan het seizoen beginnen en dan eindigen met een tweede stap achterstand. Het zal geen makkelijk jaar worden voor Sauber maar dat is op zich niet slecht voor ons. We willen hen graag voor blijven in het klassement.”

“Dit jaar was al ongelofelijk frustrerend,” vervolgt de Spanjaard. “In de afgelopen races probeerde ik alles: DRS, gewaagde inhaalmanoeuvres buitenom, maar we hebben gewoon niet de snelheid om competitief te zijn. Dat lot staat Sauber ook te wachten.”

Geschreven door Mika Tuyaerts
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022