“Enzo Ferrari zou de situatie rond Sebastian Vettel anders aangepakt hebben”

De legendarische ontwerper Mauro Forghieri vindt dat Sebastian Vettel beter verdient dan de manier waarop hij nu behandeld wordt door Ferrari.


Het zou een understatement zijn te stellen dat scheiding tussen Sebastian Vettel en Ferrari moeizaam verloopt maar dat willen ze geen van beiden hardop gezegd hebben. Een goed verstaander kan wel aflezen uit de radioboodschappen en de lichaamstaal van de viervoudige wereldkampioen dat de werkelijkheid anders is.

In de tijd van Enzo Ferrari ging het er helemaal anders aan toe bij de Scuderia, hij regeerde zijn team met de ijzeren vuist. De relatie tussen Ferrari en zijn rijders werd al eens omschreven als “ingewikkeld, doorspekt met een ongemakkelijke kilte.”

Mauro Forghieri gelooft ook dat Enzo Ferrari de situatie met Sebastian Vettel helemaal anders zou hebben aangepakt.

“Ik hou er niet van om te verwijzen naar Enzo Ferrari, juist omdat ik hem echt kende en ik weet dat er dingen aan hem worden toegeschreven die hij nooit zou hebben gedaan. Hij is een legende,” zei Forghieri, tegenover de beroemde Ferrari-blogger Leo Turrini.

“Maar ik weet zeker dat de ‘il Drake’ Seb’s afscheid heel anders zou hebben behandeld, hij zou hem met veel meer respect hebben behandeld.”

Als Vettel vertrekt komt alle druk op de nog jonge schouders te liggen van Charles Leclerc. Forghieri twijfelt niet aan het talent van de jonge Monegask maar Forghieri vindt dat hij nog niet genoeg ervaring heeft om een team als Ferrari op sleeptouw te nemen.

“Ferrari had hem niet zo snel moeten opzadelen met zoveel verantwoordelijkheden, we hebben het over een jongeman die nog niet eens vijftig GP’s heeft geracet.”

Hij geeft ook teambaas Mattia Binotto de raad om zijn technische structuur verder te versterken.

“Binotto speelt een zeer delicate rol. Ik spreek uit ervaring!” aldus Forghieri.

“Als hoofd van de race-afdeling is het echt moeilijk, de druk is enorm, Ferrari vergeeft nooit iets.”

“Binotto moet zichzelf omringen met de juiste mensen. Ik suggereer geen revolutie, dat helpt niet. Maar nieuwe mensen halen met vaardigheden die nu blijkbaar ontbreken, ja.”

“Winnen met Ferrari moet weer een bron van trots zijn voor degenen die met Grand Prix auto’s te maken hebben.”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2021Black Friday 2021