Lewis Hamilton haalt uit naar Pirelli: “De fans willen spektakel, geen bandenmanagement”

Lewis Hamilton wil dat Pirelli betere banden maakt zodat er opnieuw volop kan geracet worden zonder aan bandenmanagement te moeten doen.


“We moeten voor de toekomst druk uitoefenen op Pirelli,” zei Hamilton in Barcelona. “Ze hebben vorig jaar jammer genoeg niet al te goed werk verricht bij de ontwikkeling van de 2020-banden. Daardoor moeten we dit jaar ook met de 2019-banden racen.”

Pirelli ontwikkelde de banden op basis van eisen en doelstellingen die de FIA vooropstelde voor de banden. Volgens Hamilton liep het daardoor deels ook al mis, de doelstellingen van de FIA waren volgens Hamilton gewoonweg niet goed.

“Toen er in het verleden doelstellingen werden bepaald maakten de rijders geen deel uit van die discussie,” aldus Hamilton.

“Dat is ook de reden waarom ik vorig jaar naar een vergadering in Parijs ging en daar de rijders vertegenwoordigde. We willen hen helpen en er voor zorgen dat de doelstellingen deze keer wel correct zijn, dat is lange tijd niet gebeurd.”

Volgens Hamilton zal er in 2021 nog geen effect zijn maar vanaf 2022 zou het wel beter moeten zijn en dat is belangrijk want dan worden de nieuwe 18-inch banden geïntroduceerd.

“We hebben nood aan een band die meer grip biedt, een betere veiligheid en een band die ons in staat stelt om met de wagens dichter bij elkaar te rijden en de fans van betere races voorziet,” aldus Hamilton.

“Nu doen we enorm veel aan bandenmanagement. Ik denk niet dat dit is wat de fans willen. Het is ook niet wat de rijders willen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print