“Er is een oorlog in de F1-paddock”

Renault-teambaas Eric Boullier is van mening dat de sport haar interne gekibbel opzij moet zetten om eindelijk eens verbeteringen door te voeren. Het publiek verdient immers meer entertainment!

De discussies zijn de wereld nog niet uit. De Formule 1 moet meer sensatie bieden aan haar publiek en daarom neemt men nu een volledig nieuw ‘Concorde Agreement’ in overweging. Die overeenkomst zou van kracht zijn vanaf 2012. Het invoeren van nog lichtere motoren ( 4 cilinders) is wel nog steeds geen favoriete maatregel bij de meeste huidige teams. Een wijziging van de aanpak is dus ook volgens de Franse renstal Renault dringend nodig.

“Momenteel vinden er meerdere debatten plaats. Het debat rondom de toekomstige motoren is er zeker één om extra aandacht aan te schenken. In 2000 bestond de sport deels uit bekende autoproducenten. Tegenwoordig moeten we zonder hun aanwezigheid concurreren met sporten als het voetbal en de Olympische Spelen. Men moet de F1 ook eens bekijken vanuit het perspectief van de sponsors en het bedrijfsleven. Volgens mij is er in de paddock nu al een kleine oorlog aan de gang.”

“Om succes te bereiken moet de sport telkens opnieuw een show afleveren. Men zal niet anders kunnen dan nieuwe manieren toe te passen. Investeerders willen duidelijkheid wat betreft de toekomst van de sport. In 1990 was de F1 zelf nog één van de meest zakelijke modellen. Journalisten zien mogelijk graag die oorlog in de paddock, maar een beetje meer globaal denken zou iedereen uiteindelijk ten goede komen”, zo liet Eric Boullier van Renault verstaan.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print