“Ons doel is nog steeds om op het podium te eindigen”

Fernando Alonso (Ferrari) heeft deze namiddag verklaard dat zijn doel in de Grote Prijs van Turkije is om op het podium te eindigen, net zoals dit ook zijn doelstelling was in de eerste drie races.
“Het podium was ons doel in de eerste drie races en in Turkije is dit opnieuw ons doel. Aan de overwinning denken zou de dag van vandaag echter veel te optimistisch zijn. We zullen morgen zien hoe de nieuwe onderdelen aan de wagen functioneren en hoe de wagen zich gedraagt. Gezien de dominantie van Red Bull is het moeilijk om aan de overwinning te denken. maar we willen wel op het podium eindigen.”

De seizoensstart van Ferrari is op zijn zachtst gezegd niet schitterend te noemen. Toch wordt er in Maranello met man en macht aan de Ferrari 150° Italia gewerkt.

“We hebben geprobeerd om te kunnen begrijpen welke problemen er zich in de windtunnel hebben voorgedaan. Het lijkt erop dat de data op de piste en in de tunnel verschillend zijn en we doen er in de fabriek alles aan om dit probleem in orde te krijgen. We proberen ook om zoveel mogelijk nieuwe onderdelen mee te brengen naar Turkije om te zien hoe ze werken. We moeten ook de aanpassingen aan de wagens bij de concurrentie in het oog houden. Het heeft immers geen nut dat wij drie of vier tienden van een seconde winnen als de concurrentie vijf of zesde tienden wint. Als de andere teams geen grote aanpassingen aan hun wagen doen is de kans wel groot dat we een stap voorwaarts kunnen zetten.”

De ontwikkeling van de wagen verloopt alvast in hoog tempo. Zo vertelde Alonso dat er in Turkije nieuwe onderdelen zijn, dat er in Barcelona ook nieuwe onderdelen zullen zijn en dat er in Canada ook vanalles op het programma staat.

“We zullen zien welke onderdelen ons iets extra opleveren. Nu kunnen we zonder dat de wagen hebben getest echter nog niets voorspellen. Ik vertrouw het team voor de volle honderd procent.Vorig jaar zaten we in hetzelfde schuitje, we waren dan ook niet zo goed begonnen. Halverwege het seizoen konden we echter een gigantische stap voorwaarts zetten. We hebben de capaciteit, het talent en het potentieel om op dergelijke problemen te kunnen reageren. Dit jaar zijn we echter niet met de snelste wagen aan de aftrap van het seizoen gekomen. In Maleisië greep ik door mijn botsing met Hamilton naast het podium. Felipe kon in de vorige race ook op het podium eindigen. Zo slecht zijn we nu dus ook niet weer bezig…”

Fernando Alonso kreeg de voorbije weken toch ook wel kritiek te verduren. Vooral in zijn thuisland Spanje stelden ze zich vragen over het feit dat hij zich telkens opnieuw liet ringeloren bij de start van een race waardoor hij heel wat kostbare plaatsen verloor aan de concurrentie. Vandaag legde een journalist hem met deze feiten het vuur aan de schenen.

“Dat klopt. In China had ik problemen waardoor ik traag was bij de start, in Maleisië was mijn reactietijd te traag en in Australië, waar ik bezig was met de beste start van de grid, moest ik uitwijken in het gras.”

Hopelijk kunnen Fernando Alonso en Felipe Massa dit weekend beter doen dan de voorbije weken…

a:1:{s:9:”file_name”;s:12:”alonso_1.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print