“Er is tijdens de laatste races nog veel om voor te strijden”

Volgens Racing Point F1-teambaas Otmar Szafnauer staat er voor zijn team tijdens de resterende twee races nog erg veel op het spel. Szafnauer wil nog voor de vijfde plaats in het kampioenschap gaan.


“Brazilië is een mooie kans om heel wat punten te behalen,” aldus Szafnauer in zijn vooruitblik naar de Braziliaanse GP. “De wagen heeft erg goed gepresteerd op heel wat verschillende circuits en ik heb er vertrouwen in dat we komend weekend net zo competitief zullen zijn.”

De GP van de Verenigde Staten was voor Racing Point eerder teleurstellend, al was de race volgens Szafnauer niet representatief voor de echte competitiviteit van de F1-bolide van Racing Point F1.

“Het is moeilijk om onze performance van tijdens de laatste race in Amerika in te schatten aangezien deze werd gecompromitteerd door verschillende factoren. Er bestaat echter geen twijfel over dat we ons ware potentieel niet getoond hebben.”

“We naderen het einde van het seizoen en ik kan zeggen dat ik tevreden ben over onze performance sinds de zomerpauze,” blikt de Racing Point F1-teambaas terug op de tweede seizoenshelft tot dusver.

“We hebben erg hard gewerkt om onze wagen te verbeteren en hebben op alle races na de zomerpauze, op één race na, punten behaald.”

Racing Point F1 veroverde de zesde plaats in het kampioenschap en richt zich nu nog op de vijfde plaats van Renault. Een opvallende uitspraak van Szafnauer want Racing Point F1 staat maar liefst 18 punten achter op Renault.

“Het punt dat we in Amerika behaalden heeft er voor gezorgd dat we zesde in het kampioenschap staan en we kunnen ons nog richten op de vijfde plaats,” klinkt het ambitieus.

“Er staat nog veel op het spel en we kunnen nog voor veel vechten. We moeten zoveel mogelijk punten tijdens dit raceweekend scoren.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022