“Er zijn dubbele agenda’s bij Red Bull, het kan dan snel bergaf gaan”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens voormalig F1-piloot Christijan Albers zijn er momenteel bij Red Bull dubbele agenda’s waarbij verschillende partijen binnen het team hun eigen stempel proberen door te drukken en het vertrouwen ter discussie staat. Deze interne strijd vormt volgens Albers duidelijk een risico voor het team.

Tot dusver lijkt er weinig aan de hand wat betreft de resultaten van Red Bull Racing. Max Verstappen won dit seizoen drie van de vier races die tot nu toe zijn verreden. Toch rommelt het binnen Red Bull want naast de zaak Christian Horner vindt er volgens ingewijden binnen Red Bull ook een machtsstrijd plaats.

Binnen Red Bull zouden er tussen Christian Horner en Helmut Marko strubbelingen zijn. Zo zou Helmut Marko vroeger in sterke mate mee bepaald hebben wie er voor het team rijdt. Onlangs liet Christian Horner echter verstaan dat een rijder die weg wil volgens hem best mag vertrekken, een verwijzing naar Max Verstappen waarvan gezegd wordt dat hij zou overwegen om Red Bull eventueel te verlaten.

In een F1-podcast voor het Nederlandse ‘De Telegraaf’ zegt voormalig F1-piloot Christijan Albers dat er met een dubbele agenda wordt gewerkt en dat dit voor de toekomst van Red Bull een bedreiging vormt.

“Ik mis van beide kanten de commitment,” aldus Christijan Albers in de podcast. “De uitspraak naar buiten toe dat je elkaar de hand boven het hoofd houdt. Je merkt dat er dubbele agenda’s zijn. En vergeet niet, als je met een team niet meer wint, dan kan je heel snel down the drain gaan. Dan versplintert zo’n team.”

Christijan Albers denkt dat het grootste probleem voor Red Bull het wegvallen van Dietrich Mateschitz is. Mateschitz kon volgens Albers het team veel beter bij elkaar houden en hij kwam met geld over de brug wanneer dat nodig was. Albers vraagt zich ook af wat Red Bull zou doen wanneer Verstappen het team daadwerkelijk zou verlaten.

“Of ze hebben hier niet over nagedacht, dat kan ook. Of er is een bepaalde arrogantie is dat hij denkt dat het Formule 1-team van hem zo goed is, dat een andere coureur, en een probleem is dat er niet zoveel opties zijn, het ook kan.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print