“Carlos Sainz heeft tweejarig contract bij Mercedes getekend”

Ferrari
Ferrari

Volgens het Italiaanse ‘Gazzetta dello Sport’ heeft Carlos Sainz een contract bij het Mercedes F1 team getekend. Mercedes zou de Spanjaard gekozen hebben als vervanger voor Lewis Hamilton die eind dit jaar Mercedes verlaat om volgend jaar voor Ferrari te gaan rijden.

Na de aankondiging van de toekomstige overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari begon meteen de geruchtenmolen te draaien over wie Hamilton bij Mercedes zou gaan vervangen. Tegelijkertijd werd er stevig gespeculeerd over de toekomst van Carlos Sainz. De Spanjaard werd onder andere gelinkt aan een eventuele overstap naar Red Bull, Aston Martin en Mercedes.

Volgens gekwalificeerde bronnen van het Italiaanse ‘Gazzetta dello Sport’ zou Mercedes voor Carlos Sainz gekozen hebben om volgend jaar Lewis Hamilton te vervangen. Sainz zou een tweejarig contract getekend hebben voor de seizoenen 2025 en 2026. De berichtgeving volgt op het nieuws dat Fernando Alonso zijn contract bij Aston Martin voor twee jaar verlengde.

Naast Carlos Sainz werd ook Fernando Alonso gelinkt aan een eventuele overstap naar Mercedes maar met het wegvallen van Alonso als mogelijkheid zouden ze bij Mercedes dus voor de andere Spanjaard gegaan zijn: Carlos Sainz.

Mercedes-protégé Andrea Kimi Antonelli, die ook aan het vrijgekomen racezitje bij Mercedes werd gelinkt, zou eerst bij Williams geposteerd worden om daar zijn eerste ervaring als volwaardig F1-piloot op te doen. Williams is een zogenaamd ‘klantenteam’ van Mercedes.

Voorlopig is er echter nog niets officieel en is het wachten op officieel nieuws over de toekomstige rijdersbezetting bij zowel Mercedes als Williams.