McLaren verwacht veel van ontwikkeling F1-bolide: “We willen de strijd met Ferrari winnen”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

In Japan moest McLaren nog haar meerdere erkennen in Ferrari maar het wil de ontwikkelingsstrijd met Ferrari winnen en zo ook de strijd op het circuit winnen.

“Vandaag ziet het er naar uit dat we de strijd verloren hebben maar we werken hard om ervoor te zorgen dat we in de nabije toekomst competitiever zijn,” vertelde McLaren-teambaas Andrea Stella na de GP van Japan tegenover de ‘F1 Nation podcast’. “Ik zou zeggen Ferrari, ze hebben niet zo’n al te grote voorsprong.”

“Ik denk dat het dit jaar zeker een ontwikkelingsstrijd zal zijn omdat de wagens nog heel veel performance kunnen bieden terwijl ze ontwikkeld worden. Ik zou zeggen dat dit voor ons het belangrijkste objectief is.”

“Het is goed om te zien dat ze slechts enkele tienden beter zijn dan ons. Op een circuit zoals dit in Japan, waar je hoge bandenslijtage hebt, waar het makkelijk inhalen is, dan is het moeilijk om snellere wagens achter je te houden, ook al hadden we een zeer sterke kwalificatie.”

“Het betekent dat de wagens min of meer gefinisht zijn volgens hoe sterk ze zijn.”

Na de erg sterke kwalificatie richtte McLaren in Japan haar pijlen op een podiumplaats, iets dat dus niet gelukt is omdat ze beide Red Bulls en beide Ferrari’s moesten laten voorgaan.

“Onze verwachtingen waren dat we zeker op het podium hadden kunnen finishen,” aldus Stella. “We probeerden om op het podium te finishen want we deden met Lando een vroeger pitstop om ervoor te zorgen dat hij zijn positie op de baan zou behouden. Uiteindelijk hadden we niet voldoende snelheid om die positie te behouden. Zeker Carlos, hij kon buiten blijven, enkele rondjes winnen op zijn banden, en vervolgens kon hij naar Lando rijden en hem zonder problemen inhalen.”

“We hoopten op een podium maar uiteindelijk kwamen we tijdens de race te weten dat het niet mogelijk was. Maar zoals ik zei, we zijn niet al te ver verwijderd. Hopelijk hebben we binnenkort enkele ontwikkelingen die ervoor zullen zorgen dat het meer mogelijk is.”

“We zouden tegen Miami heel wat mooie updates moeten hebben. Zelfs al is dat een raceweekend met sprintrace, we zullen zeker en vast proberen om ze te benutten. Vervolgens zullen we minstens één, twee of zelfs meer belangrijke ontwikkelingsmomenten hebben dit seizoen.”