Fernando Alonso: “Wanneer ik niet goed genoeg meer ben dan zal ik de eerste zijn om het te zeggen”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Eerder deze week verlengde Fernando Alonso zijn contract bij Aston Martin tot in 2026. Alonso, die nu al de oudste rijder op de F1-startgrid is, zal de 45 jaar gepasseerd zijn wanneer hij in 2026 nog in de F1 aan het racen is maar mocht hij fysieke problemen krijgen of de motivatie kwijt geraken dan zal hij het aan Aston Martin laten weten.

“Het is waar, ik zal 45 jaar of ouder zijn en nog steeds aan het racen zijn,” vertelde Alonso op vrijdag. “Maar ik hou van wat ik doe dus ik zou niet blij zijn wanneer ik thuis naar de F1-races zit te kijken. Momenteel heb ik nog het gevoel dat ik hier moet zijn.”

“Op een dag, wanneer ik het gevoel heb dat ik niet meer gemotiveerd ben, fysiek niet goed ben of niet snel genoeg meer ben dan zal ik de eerste zijn om mijn hand op te steken en te zeggen ‘Weet je, misschien ben ik het kwijt’.”

“Ik denk dat ik een erg eerlijke relatie met Aston Martin heb. We zouden oplossingen vinden, maar ik zie dat de komende jaren niet gebeuren.”

“Zoals ik zei in Japan, het was waarschijnlijk één van mijn beste races ooit en dat was maar vijf dagen geleden, dus ik voel me goed. Ik zie momenteel geen probleem.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print