“Binnenkort belangrijke vergadering voor eventuele F1-deelname Andretti”

Mario Andretti - Instagram
Mario Andretti - Instagram

Volgens Mario Andretti, de vader van teambaas Michael Andretti, vindt er binnenkort een belangrijke vergadering plaats over de mogelijke deelname van Andretti aan de Formule 1.

Eind januari was er het nieuws dat de Formule 1 de aanvraag van Andretti Formula Racing om deel te nemen aan de seizoenen 2025 en 2026 had afgewezen. Volgens de Formule 1 zou de koningsklasse van de autosport meer betekenen voor het team dan andersom. Daardoor ziet het er naar uit dat we ook de komende twee seizoenen nog maar twintig F1-bolides op de startgrid zullen hebben.

Bij Andretti zitten ze echter niet stil want ze blijven hard werken en verder bouwen aan een eventuele F1-deelname. Ze proberen de droom levendig te houden en hopen in de loop van de komende jaren alsnog een plaats op de F1-startgrid te verkrijgen. Onlangs werd in Groot-Brittannië nog de nieuwe fabriek ingehuldigd.

Mario Andretti, de vader van teambaas Michael Andretti en F1-wereldkampioen in 1978, laat tegenover ‘Sports Illustrated’ verstaan dat ze alles op alles blijven zetten voor een F1-deelname en dat er binnenkort een belangrijke vergadering is die over de mogelijke F1-deelname gaat.

“Elke dag zijn we er mee bezig, ongeacht wat er tot nu toe aan de pers is gepresenteerd,” aldus Andretti. “Ik denk dat we een goede aanpak hebben. De FIA heeft ons op de proef gesteld om alles af te vinken en we hebben nu nog de toestemming van de FOM nodig. Er komt echter een belangrijke vergadering aan en hopelijk kunnen we daar enkele positieve resultaten uit halen.”

Volgens Andretti zijn ze bij Andretti Formula Racing ondanks de tegenvaller vanuit de FOM hard verder blijven werken aan het proberen verwezenlijken van de F1-droom.

“We zijn vanaf het uiterste begin nooit gestopt met werken. We hebben al een wagen en een windtunnel. Momenteel is het doel om in 2026 op de grid te staan. Er zijn echter zoveel belangrijke elementen die moeten worden bepaald van zodra we het sein ‘oké’ krijgen. Alvorens zeer ervaren personeel en zeer ervaren mensen bij ons willen komen werken moeten we immers een ‘ja’ hebben, voordat we een contract kunnen verlengen. Zodra we het sein ‘oké’ krijgen dan beginnen we echter niet opnieuw. We zijn al op weg.”