Honda: “Hopelijk kunnen we in de toekomst opnieuw met Max Verstappen samenwerken”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De samenwerking tussen Honda en Max Verstappen heeft tot verschillende wereldtitels geleid maar eind volgend jaar komt er een einde aan die erg succesvolle samenwerking. Bij Honda hopen ze echter dat er nog een vervolg komt.

Honda is momenteel nog steeds motorpartner van Red Bull, al worden de motoren ondertussen ‘gerebrand’. Toch is het een publiek geheim dat de Honda-krachtbron achterin de Red Bull F1-bolide ligt. Eind 2025 stopt het verhaal Red Bull-Honda want vanaf 2026 wordt Ford de motorpartner van Red Bull en zal Honda gaan samenwerken met Aston Martin.

Ook bij Honda vinden ze het jammer dat de samenwerking met Max Verstappen zal stoppen maar ze hopen wel dat er in de toekomst opnieuw met Verstappen samengewerkt zal kunnen worden, al zal Verstappen dan waarschijnlijk wel van team moeten veranderen.

“Ik denk niet dat die dag er snel zal komen maar wanneer we allebei nog lang in de Formule 1 doorgaan dan hoop ik dat we in de toekomst op een dag opnieuw kunnen samenwerken,” aldus Koji Watanabe, de president van de Honda Racing Corporation, tegenover ‘Motorsport.com’.

“Het is een zeer goede relatie die we hebben. We vertrouwen elkaar en de werknemers van Honda houden van Max. We zijn trots dat we samenwerken met Max en we zullen hem in de toekomst missen.”

“We hebben echter nog twee jaar samenwerking te gaan en we beloven ons best te doen zodat we samen met Max en Red Bull opnieuw wereldkampioen kunnen worden.”

“Hij is zo belangrijk. Hij is de nummer 1 F1-piloot momenteel. Uiteraard is het teammanagement en de wagen die je ter beschikking krijgt ook belangrijk, maar de combinatie is cruciaal en één belangrijk onderdeel daarvan is Max.”