“Er zijn miljoenen reden voor de F1 om door te gaan met Pirelli”

Pirelli Motorsport
Pirelli Motorsport

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner mag er dan wel een zogenaamde ’tender’ zijn voor de ‘nieuwe’ bandenleverancier vanaf 2025, volgens hem moet de Formule 1 gewoon bij Pirelli blijven, ook al kreeg de Italiaanse bandenfabrikant de voorbije jaren meermaals hevige kritiek.

“Pirelli is een geweldig bedrijf en ik ben er zeker van dat ze in hun tender erg genereus zijn tegenover de promotor en de teams,” aldus Horner. “En weet je, we willen graag met hen doorgaan. Er zijn miljoenen redenen waarom we graag met Pirelli zouden doorgaan.”

Daarmee verwijst Horner vooral ook naar het financieel aantrekkelijk contract dat Pirelli met de F1 en de teams heeft.

“Weet je, ze zijn een geweldige bandenfabrikant, ze geven ons een geweldige service en hopelijk zullen die miljoenen redenen zoals ik heb gezegd ook in de toekomst er zijn.”

Ook Ferrari-teambaas Frederic Vasseur is het eens met Christian Horner maar volgens Vasseur gaat het verder dan het financieel aspect. De nieuwe bandenleverancier wacht immers de uitdaging om voor de Formule 1, Formule 2, Formule 3 en F1 Academy banden te leveren.

“Het zijn niet alleen de miljoenen redenen,” aldus Vasseur. “Meer serieus, en dan vooral technisch, denk ik dat het een serieuze uitdaging is. We spreken immers over één type band voor 2025 en waarschijnlijk nog een band voor 2026.”

“Het betekent dat er twee verschillende constructies van banden en mogelijk ook andere dimensies ontwikkeld moetn worden en dat in de komende twee of drie jaar. En zoals Mario Isola al zei, je moet ook de junior-series doen dus het is echt wel een grote uitdaging.”

“Ik weet niet of het te laat is (voor een andere leverancier), het is niet mijn job, maar het is een uitdaging.”