“Ik heb meer schrik om in dezelfde wagen tegen Max Verstappen te racen dan tegen Lewis Hamilton”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft Max Verstappen in het verleden ‘makkelijkere’ teamgenoten gehad dan Lewis Hamilton en ligt daar deels de verklaring voor zijn record van tien F1-overwinningen op rij. Bovendien zou de wagen meer naar de wens van Verstappen gebouwd zijn. Jenson Button is het daar voor een groot deel mee eens.

“Lewis heeft enkele moeilijke teamgenoten gehad,” vertelde Button tegenover ‘Sky Sports’. “Hij heeft wereldkampioenen als teamgenoot gehad, Max heeft dat niet gehad.”

“Ik denk dat Lewis moeilijkere teamgenoten heeft gehad maar ik zou het niet willen opnemen tegen Max.”

Het in dezelfde F1-bolide opnemen tegen Hamilton of Verstappen? Dan zou Jenson Button het liever niet tegen Verstappen opnemen en daar zijn verschillende redenen voor.

“Ik zou meer bevreesd zijn om het in dezelfde wagen tegen Max op te nemen. Ik denk dat het komt omdat de wagen rond zijn rijstijl is gebouwd, of omdat het een wagen is die Adrian Newey hem geeft.”

“Adrian Newey geeft hem volgens mij een wagen en zegt, ‘Dit is de snelste wagen in de wereld. Wanneer je vooraan downforce wegneemt dan gaat hij trager zijn maar eenvoudiger om mee te rijden’.”

“Max reageert dan met: ‘Oké, ik moet rijden zoals jij de wagen hebt gemaakt en ik moet zo snel als mogelijk ermee rijden’.”

“Ik denk dat hij dat zeer goed kan en dat veel rijders daarmee problemen ondervinden.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner