Ericsson hoopt op grote vooruitgang bij Sauber

Nadat de crisis bij Sauber is opgelost door een overname, hoopt Ericsson dat er betere resultaten worden behaald tijdens de tweede helft van het seizoen.

“Het ziet er naar uit dat enkel ons team nog grote updates voorziet tijdens de tweede seizoenshelft. Al de andere teams zullen hooguit nog enkele kleine updates verrichten, daardoor kunnen we hopelijk nog grote stappen vooruit zetten,” zegt Ericsson.

Voordat het werd overgenomen dat Sauber enkel het budget om een nieuwe achtervleugel te ontwikkelen. Na de zomerstop zal het team waarschijnlijk gebruik gaan maken van een nieuwe voorvleugel en vloer.

“We moeten terug in de top tien finishen. Dat is heel belangrijk nu dat Manor ook punten weet te behalen. Dat is ons eerste doel nu we opnieuw het budget hebben voor een aantal grote verbeteringen.”

Hij laat ook nog weten dat er sinds de overname weer een positieve dynamiek is binnen het team.

“Er is veel meer positivisme, niet alleen in de fabriek, maar ook langs het circuit. Het was een moeilijke situatie voor het team werd overgenomen door de nieuwe eigenaren. Daarvoor werden de salarissen vaak te laat betaald. Veel mensen waren in die tijd onzeker over hun toekomst binnen Sauber.”

“Wat de ontwikkeling van de wagen betreft zal de tweede seizoenshelft wat ons betreft beter zijn. Ook voor volgend jaar ziet het er al veel beter uit. Mensen geloven weer in Sauber,” besluit de Zweed.

Geschreven door Anouck Jaspers
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer