Gutierrez: “2017 niet relevant tot ik punten scoor”

Esteban Gutierrez heeft dit F1-seizoen nog geen punten achter zijn naam staan. Hij finishte vier maal als elfde, terwijl zijn teamgenoot Grosjean maar liefst 28 punten heeft.

“Om eerlijk te zijn is het niet relevant om al aan het volgende seizoen te denken. Ik wil eerst punten scoren en goede resultaten behalen met de middelen die ik op dit moment heb. Ik denk dat er veel oorzaken zijn voor de slechte resultaten. Daarom ben ik niet gefrustreerd of onzeker over volgend seizoen,” blikt Gutierrez terug op de eerste seizoenshelft.

Guenther Steiner, de teambaas van Haas, zegt dat de beslissing voor de rijders voor 2017 niet vertraagd zal worden. Men verwacht die begin september, rond de GP van Italë. Daarmee heeft Gutierrez nog maximaal twee races om te bewijzen wat hij werkelijk waard is.

“Het moeilijkste onderdeel van racen is en blijft de snelheid, maar mijn tempo is al goed gegroeid. Zelfs beter dan gedacht, doordat ik een jaar niet gereden heb. De bolide is zeer goed en ook het team doet haar uiterste best. De pech gedurende het eerste deel van het seizoen heeft me weerhouden van een puntenfinish.”

“Natuurlijk ben ik niet de enige met pech, ook mijn teamgenoot kende reeds pech. We hebben dan ook enkele keren mechanische problemen gehad, terwijl de kans op punten scoren groot was. Als een team moeten we hieraan werken en het proberen vermijden,” besluit de Mexicaan.

Uiteraard is Gutierrez ontgoocheld wanneer het team net naast de punten grijpt.

“Een normaal weekend is een weekend waarin ik punten scoor. Als we slecht presteren is er meestal een mechanisch probleem. Wanneer we echter tussen P11 en P13 finishen, doen we gewoon niets extra’s om hoger te eindigen,” besluit Gutierrez.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print