Ericsson laat zijn oog vallen op racezitje bij Force India: “Ik zou gek zijn om het niet te doen”

Marcus Ericsson rijdt momenteel nog voor het Sauber F1 team maar nu er een racezitje bij Force India is vrijgekomen wil de Zweed maar al te graag de overstap maken.

Sauber zal volgend jaar met de Ferrari-motor uit 2016 rijden. Niet meteen iets om naar uit te keken als je weet dat de Zwitserse renstal nu al heel wat problemen kent en als laatste in het constructeurskampioenschap staat.

Marcus Ericsson en Felipe Nasr, het huidige rijdersduo bij Sauber, werd nog niet bevestigd voor volgend seizoen. Ericsson hoopt alvast dat hij volgend jaar eventueel voor Force India kan rijden, al lijkt de kans het grootst dat hij ook volgend jaar gewoon voor Sauber rijdt.

“Het zorgt voor een nieuwe mogelijkheid bij Force India. Dat is een goed racezitje,” aldus Marcus Ericsson tegenover ‘Autosport’. “Ik denk nog steeds dat de kans het grootst is dat ik bij Sauber blijf, maar zoals ik reeds heb gezegd wil ik bij het best mogelijke team rijden en Force India is redelijk sterk momenteel. Het is een geweldige wagen in het middenveld van de F1 en dat is wat wil ik voor volgend jaar.”

“We bekijken het. Het zou stom zijn om dat niet te doen want ik heb voor volgend jaar nog geen contract getekend. Nu er een zitje vrij is bij Force India moeten we bekijken welke mogelijkheden daar zijn,” besluit de Zweed.

Monisha Kaltenborn, de teambazin bij Sauber, blijft alvast rustig. Sauber bevestigde nog geen van beide racezitjes maar is wel volop bezig met onderhandelen.

“We voeren gesprekken, we weten wat onze mogelijkheden zijn maar er zijn altijd twee mensen die tot een akkoord moeten komen. “Er is geen onmiddellijke druk die er voor zorgt dat we vandaag of morgen onze rijders moeten bekendmaken. Het klopt echter wel dat we op redelijk korte termijn onze rijders willen vastleggen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022