Rosberg droomt niet van een wereldtitel in Mexico: “Overwinning is het doel”

Nico Rosberg wil niet denken aan het eventueel behalen van de titel in Mexico. Theoretisch kan het dat Rosberg wereldkampioen wordt in Mexico. Al is die kans wel bijzonder klein.

Met nog drie races te gaan zijn er maximaal nog 75 punten te behalen. Na afloop van de race in Mexico zijn dat nog maximaal 50 punten. Momenteel staat Rosberg 26 punten voor op Hamilton. Indien Rosberg wint en Hamilton eindigt niet bij de eerste negen dan is Rosberg wereldkampioen.

Ook Nico Rosberg zelf beseft dat hij in Mexico wereldkampioen kan worden, al is de Duitser tegelijkertijd ook realistisch en de nuchterheid zelve.

“Natuurlijk besef ik dat ik in Mexico de titel kan veroveren,” blikt Rosberg vooruit naar komend raceweekend. “Het is een eenvoudige berekening die iedereen kan maken en die ook iedereen tegen mij vertelt. Het is fantastisch dat ik aan het einde van het jaar voor de titel kan strijden.”

“Het is geweldig en ik kan momenteel niets meer verlangen dan dat. Ik benader de raceweekends op de normale manier en dat werkt volgens mij het beste,” verduidelijkt Rosberg dat hij zijn raceweekends nu niet op een andere manier zal benaderen. “Ik ga proberen de race te winnen. Ik ga naar Mexico en focus me volledig op de overwinning en niet meer dan dat.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022