Ericsson: “Mijn ervaring kan Sauber ten goede komen”

Ondanks het feit dat hij de laatste twee seizoenen puntloos afsloot is Marcus Ericsson de mening toegedaan dat hij Sauber kan helpen om weg te komen uit de onderste regionen van de grid.


Vorig jaar eindigde Sauber met vijf punten laatste in het constructeurskampioenschap, vijf punten die behaald werden door Ericssons teamgenoot Pascal Wehrlein. Al dan niet door goede relaties binnen het team behield Sauber het vertrouwen in de Zweed en het koppelde hem aan Ferrari-protegé Charles Leclerc.

Met zijn vier jaar aan Formule 1-ervaring hoopt Ericsson dat hij zijn nieuwe teamgenoot en het team op sleeptouw kan nemen op de weg naar boven.

“Vorig seizoen was een moeilijk jaar voor ons maar desondanks wisten we toch nog vooruitgang te boeken,” aldus de Zweed. “Ik ben blij met de manier waarop we ons wisten te verbeteren na een moeilijk eerste deel van het seizoen.”

Het grootste nieuws bij Sauber van de afgelopen maanden was ongetwijfeld de nauwere samenwerking met Ferrari. De Italianen stallen er dit jaar hun man voor de toekomst, Charles Leclerc, en brengen met Alfa Romeo meteen een naamsponsor mee. Ericsson kijkt er ook naar uit om in die nieuwe omgeving aan de slag te gaan.

“Ik kijk er naar uit om als een team samen te werken en competitiever te worden. De komst van Alfa Romeo is een mooie kans voor ons, ook voor mij persoonlijk is het ook een mooie kans na jaren van hard werk. Het zal mijn vierde jaar met het team worden, ik kan niet wachten om terug de baan op te gaan met iedereen,” besluit Ericsson.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023