Esteban Ocon: “Ik ga Renault niet alle Mercedes-geheimen verklappen”

Voormalig Mercedes-testpiloot Esteban Ocon zal naar eigen zeggen ‘geheimen’ meenemen naar Renault, al wil hij niet alles aan zijn nieuwe werkgever verklappen.


“Ik ben veel sterker vertrokken dan toen ik er aankwam. Ik heb veel kennis vergaard op technisch vlak maar ook op andere aspecten van de organisatie, de manier waarop ze de dingen anders zien, de manier waarop ze zich gedragen in eender welke situatie,” aldus Ocon tijdens de Renault-launch op woensdag.

“Ik heb alles kunnen zien, wat anders is dan wanneer je zelf rijdt. Het heeft me zeker en vast geholpen.”

Esteban Ocon kan van bij Mercedes heel wat geheimen meenemen naar Renault. De Fransman heeft naar eigen zeggen toestemming van zijn oude werkgever om een beperkt aantal geheimen te “verklappen”.

“Uiteraard ga ik dit jaar proberen om zaken mee te nemen naar Renault, maar je moet ook professioneel zijn en niet alle geheimen verklappen. Engineers mogen pas na een jaar afwezigheid overstappen naar een ander team, dat is niet het geval bij rijders,” aldus Ocon.

“Er zijn echt nog steeds heel wat dingen die ik, binnen bepaalde limieten, zal meenemen. Ik heb zaken meegenomen naar hier en dat met het akkoord van beide teams. Tot dusver is het dan ook goed gegaan, ik ben erg nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de nieuwe wagen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen