Stoffel Vandoorne stap dichter bij mogelijke F1-terugkeer?

Indien de geruchten waarheid worden zal onze landgenoot Stoffel Vandoorne vandaag bevestigd worden als derde rijder bij het Mercedes F1 team.


Stoffel Vandoorne is sinds zijn afscheid van McLaren nauw verbonden aan Mercedes. Vorig jaar was hij al simulatorrijder bij de renstal terwijl Esteban Ocon derde rijder was.

Toen Mercedes besloot om met een eigen volwaardig team aan de Formule E deel te nemen werd Stoffel Vandoorne als vaste rijder benoemd. Vandoorne doet het in het nieuwe Formule E-seizoen trouwens erg goed want hij staat aan de leiding van het kampioenschap.

In het verleden zei Vandoorne zelf meermaals dat zijn nauwe samenwerking met Mercedes zijn beste kans is om al dan niet indirect verbonden te blijven met de Formule 1. Nu Esteban Ocon een racezitje bij het Renault F1 team heeft zal Stoffel Vandoorne naar alle waarschijnlijkheid bij Mercedes benoemd worden als derde rijder.

Hij heeft in het verleden al erg veel simulatorwerk verricht en is dan ook de ideale man om de rol van derde rijder bij Mercedes op zich te nemen. Eventuele bijkomende testwerkzaamheden met de echte Mercedes F1-bolide behoren zo ook tot de mogelijkheden.

Als derde rijder zou Stoffel Vandoorne ook de eerste in lijn zijn om Lewis Hamilton of Valtteri Bottas te vervangen indien één van beide ziek wordt of een ongelukkige val maakt.

Tot slot heeft Toto Wolff steeds gezegd dat hij het bijzonder jammer vond dat een talent als Stoffel Vandoorne uit de Formule 1 verdween. Wie weet zien we Stoffel ooit dan toch nog als racepiloot terugkeren naar de Formule 1, al dan niet bij een door een Mercedes-motor aangedreven team.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print