Esteban Ocon: “Ik kan met Max Verstappen voor de F1-titel strijden, er moet echter één ding gebeuren”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Ook komend seizoen zal Esteban Ocon voor het Alpine F1 team racen. Je zou niet meteen verwachten van Ocon dat hij dan gaat spreken over “de strijd aankunnen met Max Verstappen”. Maar toch doet de Fransman het, al moet er aan één voorwaarde voldaan worden.

Esteban Ocon eindigde het kampioenschap als achtste bij de rijders, mijlen ver verwijderd van wereldkampioen Max Verstappen. Ocon is er echter van overtuigd dat hij beschikt over wat nodig is om tot de allerlaatste race met Max Verstappen te strijden voor de wereldtitel, al moet hij dan wel over gelijkwaardig materiaal kunnen beschikken.

“Ik ben ervan overtuigd, en dat moet ik ook zijn,” antwoordde Ocon tegenover het Nederlandse ‘NOS’ op de vraag of hij echt gelooft dat hij met Verstappen om de wereldtitel kan strijden wanneer ze over hetzelfde materiaal beschikken.

“Wanneer je niet in jezelf gelooft dan ben je hopeloos in deze sport. Ik groei ieder weekend. De verschillen tussen de teams zullen de komende jaren kleiner en kleiner worden.”

“Ik heb een contract tot eind 2024 en dit team gaat er alles aan doen om ervoor te zorgen dat ze de kloof met de absolute top kunnen dichten. Ik heb daar vertrouwen in en ben volledig toegewijd daaraan.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print