“Esteban Ocon is op weg naar het Renault F1 team”

Volgens het Duitse ‘Auto Bild’ zou Esteban Ocon op weg zijn naar het Renault F1 team. Dat zou meteen ook betekenen dat Valtteri Bottas zijn racezitje bij Mercedes zou kunnen behouden.


De voorbije weken liet het Mercedes F1 team al verstaan dat het tijdens de zomerpauze een beslissing zou nemen over het tweede racezitje naast Lewis Hamilton in 2020. Daarbij gaat het tussen huidig racepiloot Valtteri Bottas en Mercedes-protegé Esteban Ocon.

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff liet reeds verstaan dat het een erg moeilijke keuze zou worden en dat het teleurstellende resultaat van Bottas in Hongarije niet echt een invloed zou hebben op de beslissing.

Volgens ‘Auto Bild’ zou Esteban Ocon van Toto Wolff naar het Renault F1 team mogen gaan en zou Valtteri Bottas zijn contract bij het Mercedes F1 team verlengd worden.

Voor het Renault F1 team zou de komst van Esteban Ocon dan weer geweldig zijn omdat het daarmee een Franse rijder in huis haalt die ook nog eens een toptalent is.

Ocon zou bij Renault de teamgenoot van Daniel Ricciardo worden, wat dan weer betekent dat Nico Hulkenberg op zoek moet naar een nieuw racezitje. Hulkenberg zou echter terecht kunnen bij het Amerikaanse Haas F1 team.

De Duitser zou dan opmerkelijk genoeg een rijdersduo met Kevin Magnussen vormen en die twee lagen in het verleden al eens grondig met elkaar in de clinch.

Voorlopig is er echter nog niets officieel …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022