Renault wil motorbevriezing vanaf F1-seizoen 2021

Renault is wat haar F1-motor betreft al enkele jaren op achtervolgen aangewezen. De Franse constructeur wil echter dat er vanaf het F1-seizoen 2021 een motorbevriezing komt.


In de aanloop naar het hervatten van het F1-seizoen 2019, de zomerpauze zit er immers bijna op, is er veel te doen rondom het F1-reglement dat vanaf 2021 zal gelden. Langzaam aan komt alles in een definitieve plooi te liggen en iedereen haalt nog even alles uit de kast om een invloed uit te oefenen op het definitieve reglement.

Bij Renault laten ze nu verstaan dat ze nog niet geheel tevreden zijn en dat ze zich nog niet aan een verdere toekomst in de Formule 1 willen verbinden.

“Met het budgetplafond en een eerlijkere verdeling van het prijzengeld zijn twee van onze vier eisen ingewilligd,” aldus Renault F1-baas Cyril Abiteboul tegenover ‘Auto Motor und Sport’.

“Dat volstaat echter niet voor ons. Indien de Formule 1 ons niets meer gaan kosten dan draait het gewoonweg rond een motorbevriezing vanaf 2021 en daarna. Tegen dan zal iedereen zich sowieso op een gelijkaardig niveau bevinden.”

Eerder had ook Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff laten verstaan dat hij het idee onder bepaalde omstandigheden genegen is. Het is nu afwachten of de motorbevriezing ook daadwerkelijk wordt opgenomen in het nieuwe F1-reglement dat vanaf 2021 zal gelden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022