Esteban Ocon onthult: “Ik raakte deze winter besmet met een angstaanjagend longvirus”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Tijdens de voorbije winterperiode raakte Alpine-rijder Esteban Ocon besmet met een ‘angstaanjagend’ longvirus. De fysieke conditie van Ocon ging naar eigen zeggen ernstig achteruit en even vreesde Ocon dat zijn conditie nooit zou terugkeren.

“Gedurende anderhalve maand slaagde ik er niet in om terug mijn niveau van fysieke paraatheid te halen dat ik normaal hoorde te hebben,” blikt Esteban Ocon terug op zijn voorbije winter.

“Ik slaagde erin enkele dingen te doen, maar mijn cardio was niet goed, het ging bijvoorbeeld naar het hoogste niveau terwijl ik aan het wandelen was. Zo slecht was het.”

“We maakten ons redelijk wat zorgen. We deden echter al het mogelijke om zo snel mogelijk te herstellen en zo snel mogelijk volwaardig te trainen van zodra ik me beter voelde. Vervolgens ging het snel beter.”

Ocon geeft ook toe dat hij voortaan nog meer aandacht besteedt aan zijn fysieke conditie.

“We hebben het geweldig gedaan, met het team en mijn coaches, om mijn fysieke conditie terug te laten keren naar wat ik vorig jaar had,” aldus Ocon. “Maar gedurende een lange periode plafonneerde ik, dat was het moment waarop ik me zorgen begon te maken.”

“Het menselijk lichaam is een vreemde machine. Het is geen machine. Dat is waarom je het niet zo snel kan oplossen zoals je met een wagen doet, dat is soms pijnlijk. Maar het is wat het is.”

“Het was gewoon een angstaanjagend moment en dat gedurende een lange periode want het ging niet weg. Ik voel me nu echter opnieuw geweldig, maar tijdens zo’n korte periode kunnen dergelijke virussen een ongelooflijke impact hebben. Iedereen moet overduidelijk erg voorzichtig zijn.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print