Esteban Ocon verlengt contract bij Alpine tot 2024

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Het Alpine F1 team heeft in de aanloop naar de GP van Frankrijk bekendgemaakt dat Esteban Ocon zijn contract bij het team verlengd is tot 2024.

Ocon debuteerde halverwege het F1-seizoen 2016 bij Manor maar nadat die renstal failliet ging reed hij onder andere voor het Racing Point F1 team. In 2020 reed hij voor Renault, de voorloper van het huidige Alpine F1 team.

Vorig jaar behaalde Ocon in Sakhir zijn allereerste F1-podium en ook dit jaar presteert Ocon bijzonder sterk. Weinigen hadden het verwacht maar Ocon presteert dit seizoen beter dan Fernando Alonso doet bij Alpine zijn comeback maakt.

Met een contractverlenging tot eind 2024 ziet Esteban Ocon zijn sterke prestaties nu beloond. Bij het Alpine F1 team zijn ze blij dat ze Ocon ook de komende jaren in het team zullen hebben.

“We zijn zeer trots dat we Esteban in de Alpine-familie houden,” vertelt Laurent Rossi, de CEO van Alpine.

“Sinds we in 2020 als fabrieksteam terugkeerden naar de Formule 1 is Esteban Ocon op het vlak van vertrouwen enorm gegroeid en zet hij op constante basis enorm goede prestaties neer en helpt hij het team bij de ontwikkeling van de wagen.”

“Ondanks zijn jonge leeftijd heef hij enorm veel ervaring in de Formule 1. Hij vormt een belangrijke meerwaarde in ons team en zal ook belangrijk zijn met het oog op de nieuwe regels die weldra ingaan.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed