Esteban Ocon vol ongeloof: “Stewards vertelden dat ik vorig jaar niet zou zijn bestraft”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Tijdens de GP van Monaco kreeg Esteban Ocon een tijdstraf van vijf seconden na een contact met Lewis Hamilton. Opmerkelijk genoeg kreeg Ocon na afloop van de race van de stewards te horen dat hij vorig jaar voor een gelijkaardig incident niet bestraft zou zijn geweest.

Het kwam bij het naderen van Sainte Devote tot een aanrijding tussen Ocon en Hamilton. De Alpine-rijder vond het gewoon een race-incident maar daar oordeelden de stewards dus duidelijk anders over want zij gaven Ocon een tijdstraf van vijf seconden.

“Die straf ruïneerde alles,” aldus Ocon zondag na afloop van de race. “Ik ben zeer gefrustreerd.”

Na afloop van de race ging Ocon ook om uitleg vragen bij de stewards en daar kreeg de Fransman een opmerkelijk antwoord dat hij niet had verwacht.

“Ze vertelden me dat als het vorig jaar was gebeurd, dat het dan een race-incident zou geweest zijn maar dat het dit jaar geen race-incident meer was.”

“Blijkbaar zijn we met de Grand Prix Drivers’ Association overeengekomen dat van zodra een voorvleugel naast een band zit, dat er voldoende plaats moet zijn. Ik kan me echter niet herinneren wanneer we dat overeen zijn gekomen.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer