Lewis Hamilton: “De start uitstellen was een foute beslissing”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton stelde zich in Monaco vragen bij de beslissing om niet te starten toen het begon te regenen voor de race zou beginnen.

De startprocedure voor de GP van Monaco werd onderbroken toen het plots begon te regenen en de formatieronde ging pas negen minuten na het voorziene tijdstip van start. Meteen daarna begon het hevig te regenen en werden de auto’s naar de pits geroepen en de race zou pas bijna een uur later dan voorzien van start gaan.

Volgens Lewis Hamilton waren de omstandigheden echter geschikt om de race te laten starten op het voorziene uur.  “Ik weet niet precies waarom ze ons niet meteen naar buiten hebben gestuurd,” antwoordde hij op een vraag van RaceFans.

De uitleg van de FIA luidde dat ze het te riskant vonden omdat er gedurende het weekend nog geen rondjes waren afgewerkt in natte omstandigheden. 

“We zijn F1-rijders,” aldus Hamilton. “Dat is alvast geen goede reden. Daarom zei ik: ‘Laten we gaan,’ toen het in het begin nog maar een beetje aan het miezeren was. Ik ben er zeker van dat we het er zullen over hebben tijdens de rijdersbriefing, maar we hadden de race moeten laten starten.”

Ook McLaren-rijder Daniel Ricciardo vond de omstandigheden om 15u goed genoeg om de race van start te laten gaan.

“Het zou natuurlijk wat lastig geweest zijn maar ik denk niet dat het gevaarlijk zou geweest zijn,” aldus Ricciardo.

“Het zou moeilijk geweest zijn maar dat is wat van ons verwacht wordt. Dus als het van mij afhing waren we gestart maar dat is mijn job niet.”

“Het was natuurlijk aan het regenen maar de omstandigheden waren goed genoeg. Ik begreep dus niet goed waarom we initieel niet van start gingen.”

Met de beslissing om de rode vlag te zwaaien toen de regen hevig werd was de Australiër het dan wel weer eens.

“Toen we eens buiten waren en de rode vlag gezwaaid werd was dat voor honderd procent de juiste beslissing.”

Volgens Williams-rijder Nicholas Latifi had de race wel op tijd kunnen van start gaan maar de regenbui die meteen daarna kwam was vergelijkbaar met de verregende GP van België van 2021. 

“Eens we gestart waren, waren de omstandigheden duidelijk te gevaarlijk. Het was bijna zo erg als in Spa, aan de snelheid dat we aan het rijden waren kon je helemaal niets zien. De beslissing om de rode vlag te zwaaien was zeker en vast de juiste.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer