Esteban Ocon wil net als Schumacher voor Mercedes rijden

Mercedes mag dan wel net de contracten van Hamilton en Bottas verlengd hebben, Esteban Ocon steekt niet onder stoelen of banken dat het zijn ultieme doel is om ooit voor het legendarische merk met de ster uit te komen.


Als we de laatste geruchten mogen geloven heeft Renault een optie genomen op Esteban Ocon maar tot nader order blijft de jonge Fransman wel nog Mercedes-junior. Als we hem mogen geloven is het ook zijn doel om ooit, net als zijn idool Michael Schumacher, achter het stuur van een van de ‘Silberpfeile’ te zitten.

“Toen ik nog jonger was, was hij (Schumacher) de man die me de liefde voor de sport heeft bijgebracht,” aldus Ocon in een podcast voor de officiële F1-website. “Toen ik samen met mijn vader naar de TV keek was daar Michael met zijn rode helm in die rode auto, dat was iets speciaal.”

“Ik heb nog steeds zijn helmdesign, of ten miste mijn design dat geïnspireerd is op het zijne. Als je het van de zijkant bekijkt zal je zien dat het geïnspireerd is op het zijne. Indien ik weg ga bij Force India zal hij ook terug rood kleuren.”

“Volgens mij heeft Ferrari een zekere aantrekkingskracht op elke rijder. Het is iets speciaal, Ferrari is een mythe in de Formule 1. Maar Michael reed ook voor Mercedes en dat is ook mijn doel voor de toekomst.”

Mercedes speelt natuurlijk een sleutelrol in de carrière van de jonge Fransman, ze hebben hem gebracht waar hij nu is. Ocon vertelt hoe belangrijk Toto Wolff is geweest doorheen zijn carrière en welke offers zijn familie heeft gebracht tijdens zijn weg naar de F1.

Ook heeft hij het over de epische gevechten die hij uitgevochten heeft met Max Verstappen in de voorbereidende klassen op de Formule 1.

De podcast is hieronder te beluisteren:

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen