Exclusief interview met Jerome D’Ambrosio

Het F1-seizoen 2011 loopt op zijn einde en voor Jerome D’Ambrosio was het een enorm druk jaar. Onze landgenoot maakte zijn debuut in de Formule 1 en onderhandelt momenteel voor een langer verblijf in de Formule 1. Een ideaal moment voor F1journaal.be om onze landgenoot aan een kort interview te onderwerpen.
image

Op Spa-Francorchamps reed je steeds erg goede races in de GP2, jammer genoeg won je er nooit. Hoe voelde het aan om je thuisrace in de Formule 1 te rijden voor je Belgische fans?

“In de GP2 kende ik wat pech. Dit jaar was het in de Formule 1 een speciaal moment. Er waren heel wat fans en het valt moeilijk te beschrijven. De rijdersparade was erg indrukwekkend met heel wat fans en veel Belgische vlaggen. Iedereen juichte me toe. Het was erg motiverend en het gaf me heel wat positieve energie.”

Hoe sterk ben je sinds de start van je F1-seizoen gegroeid als racepiloot? Kan je beschrijven wat je exact hebt bijgeleerd of waarin je zelf het meest verbeterd bent?

“Ik denk dat ik heel wat geleerd heb. Ik denk dat ik tijdens een half jaar in de Formule 1 meer ben gegroeid dan tijdens mijn drie jaren in de GP2. Ik denk dat het moeilijkste in de Formule 1 vooral het feit is dat je heel wat taken tegelijkertijd moet uitvoeren en alles heel goed onder controle moet weten te houden. Zowel in de wagen als uit de wagen moet je alles voor elkaar krijgen. Er zijn in de Formule 1 heel wat meer parameters waarmee je rekening moet houden.”

We zien op YouTube en Twitter dat je samen met je teamgenoot Timo Glock grappen maakt en dolle dingen doet. Zijn jullie goede vrienden geworden? Beschouw je jezelf als een gelijkwaardige rijder of zie je hem als iemand waarvan je nog heel wat dingen kan leren. Hij is immers de rijder die je in eerste instantie moet verslaan.

“Ik heb duidelijk een goede relatie met Timo. Wanneer we niet in onze wagens zitten dan kunnen we grappen uithalen. Ik denk dat we allebei naast ons neer kunnen leggen dat we op het circuit opponenten van elkaar zijn. Eenmaal we uit onze wagen zijn dan werken we samen in dezelfde richting. Uiteraard heeft hij meer ervaring en ik probeer zo snel mogelijk door te groeien. Indien dat betekent dat ik hem versla op het circuit, dan ben ik uiteraard erg tevreden. We zijn racepiloten en we willen allemaal voor elkaar eindigen. Ik focus me er echter niet op. Ik focus me ook op het beter worden en nieuwe dingen leren. Uiteraard kan ik van hem dingen leren maar ook van anderen.”

De voorbije weken zei Eric Boullier dat de kans bestaat dat je naar een ander team overstapt. Is dat nog steeds het geval? Of zou je liever bij Marussia Virgin blijven nu het team samenwerkt met McLaren en ongetwijfeld de goede richting uitgaat op het vlak van de diverse verbeteringen?

“Momenteel focus ik mij eerlijk gezegd alleen op het huidige seizoen en de resterende races. Het gaat echt goed. Het team is erg tevreden en ik ben erg tevreden. Ik denk dat we allebei samen verder willen gaan en dat is het enige wat ik erover kan zeggen. Nu moet ik me vooral verder focussen op het racen en daarna zien we wel.”

Zijn er momenteel al gevolgen te merken door de samenwerking met McLaren? Wat verwacht je ervan?

“Natuurlijk is dit opwindend maar het zal tijd vragen. De veranderingen gebeuren niet van de ene race op de andere. Het zal tijd vragen maar het zal ons wel in de juiste richting verder helpen.”

Momenteel staat Marussia Virgin Racing onderaan bij de constructeurs. Denk je dat het team dit seizoen Lotus en HRT kan verslaan of focust het team zich eerder al op volgend seizoen?

“Ik denk dat onze positie erg relatief is. Als je naar de races kijkt, dan zie je dat HRT ons alleen in Canada kon verslaan, waar de race erg chaotisch verliep. Ik denk echter niet dat we het zwakste team zijn dus laat ons afwachten wat er misschien nog gebeurt.”

Krijg je veel steun van Belgische fans tijdens de races die niet in je thuisland plaatsvinden?

“Ja, soms zie ik Belgische vlaggen. Ik zag er één in China en drie of vier in Monza. Wanneer het de rijdersparade is dan zoek ik steeds de Belgische vlag. Ik kan ze dan daadwerkelijk ook zien en het is steeds leuk om mijn fans te zien.”

Er was een aankondiging van een nieuwe Belgische sponsor in Monza. Betekent dit ook dat jouw kansen op een F1-zitje voor 2012 serieus toenemen?

“Het is zeker en vast positief om een nieuwe Belgische sponsor zoals Soleco te hebben.”

Wij danken Jerome voor de tijd die hij vrijmaakte voor het interview en wensen hem nog veel succes !
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:31:”dambrosio-headline-intervie.jpg”;}
F1journaal.be had een exclusief interview met Jerome D’Ambrosio. Onze landgenoot rijdt zijn laatste races van zijn eerste F1-seizoen. Volgens ons een ideaal moment voor een interview.
image

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print