Extra coronamaatregelen en verplichte vaccinatie tijdens F1-seizoen 2022?

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De F1-bazen werken aan extra coronamaatregelen voor iedereen die volgend jaar in de F1-paddock zal werken. Er wordt onder meer een vaccinatieplicht overwogen. 

De omicron-variant van COVID-19 baart ook de F1-bazen zorgen en daarom overwegen ze om extra maatregelen door te voeren voor al het personeel dat in 2022 in de F1-paddock zal werken, dit vooral met het seizoen 2020 in het achterhoofd dat sterk beïnvloed werd door corona. 

Afgelopen seizoen verliep veel beter met slechts een klein aantal races dat geannuleerd werd, vooral omdat verschillende landen ook een aantal maatregelen versoepelden. Maar nu is er dus met de omicron-variant een nieuwe episode in het hele COVID-verhaal en dreigen er nu al problemen te ontstaan voor de start van het F1-seizoen 2022.

“Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet een beetje bezorgd ben, dat ben ik wel,” vertelde F1-sportdirecteur Steve Nielsen tegenover ‘Motorsport.com.’

“Het optimisme dat we misschien een paar maanden geleden hadden dat de pandemie op zijn retour was, is de laatste twee of drie weken een beetje teruggeslagen.”

“Het is een steeds veranderende situatie. Sinds het begin is de pandemie opgekomen en weer weggezakt, afhankelijk van de regio waar je naartoe gaat.”

“We hebben om de veranderende besmettingscijfers heen moeten werken en geprobeerd het in onze kalender in te passen.”

“Het enige dat in ons voordeel is, is dat de pandemie in 2020 voor elk land nieuw was. Hoewel het nog steeds een verschrikkelijk iets is, leert de wereld er nu geleidelijk mee leven.”

“Sommige van de strengere beperkingen die we zagen, zeker vorig jaar en het eerste deel van dit jaar, zijn landen strengere protocollen aan het opstellen en leren ze met het virus te leven.”

“Hopelijk betekent dit dat zij internationale bezoekers kunnen blijven toelaten, wat natuurlijk heel belangrijk is om met ons kampioenschap rond te kunnen reizen.”

Er zijn nog steeds landen die zeer strenge maatregelen hebben, zo geldt er in Australië ook nog een veertiendaagse isolatieperiode voor iedereen die het land binnenkomt. Nielsen geeft toe dat hij bezorgd is voor de F1-race in Australië.  

“We zijn er niet gerust op. Ik ben er vrij zeker van dat we de kalender die we hebben kunnen leveren, maar we zullen het in de gaten houden en we zullen reageren als het nodig is.”

“Momenteel zitten we op Plan A, en we kijken niet naar alternatieven. Als het moet, omdat dingen veranderen, zullen we dat doen, maar dat is op dit moment nog ver weg.”

Bruno Famin, director of operations van de FIA, liet in Abu Dhabi al weten dat er nagedacht wordt over strengere maatregelen.

“Het is nog een beetje te vroeg, want drie weken geleden dachten we allemaal dat de pandemie bijna voorbij was en dat 2022 gewoon weer normaal zou zijn,” zei hij.

“Maar helaas, met deze nieuwe variant die we in Europa hebben, neemt de pandemie weer een stuk toe en raken de ziekenhuizen weer vol.”

“We weten dat er op sommige plaatsen, in sommige landen, bij sommige evenementen, wordt overgegaan tot verplichte vaccinatie.”

“Het is iets wat we kunnen overwegen, maar vooralsnog is er nog niets besloten.”

Stefano Domenicali, de CEO van de Formule 1, heeft al laten weten dat de verplichte vaccinatie werd goedgekeurd door de FIA World Motor Sport Council maar dat er nog verschillende dingen moeten besproken worden met de teams.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022