Guenther Steiner: “Mick Schumacher en Nikita Mazepin waren twee kleine kinderen”

Haas F1 team
Haas F1 team

In zijn terugblik op het voorbije F1-seizoen laat Haas-teambaas Guenther Steiner verstaan dat het niet eenvoudig was om de ondelringe strijd tussen Mick Schumacher en Nikita Mazepin te managen. Volgens Steiner leken het bij momenten twee kleine kinderen.

Tijdens het seizoen kwam het meermaals tot incidenten tussen teamgenoten Mick Schumacher en Nikita Mazepin. Bij momenten reden ze elkaar bijna van de baan. Naast mentale spelletjes werd er ook met het mes tussen de tanden gereden.

Volgens Haas F1-teambaas Guenther Steiner leek het soms alsof hij op twee kleine kinderen moest passen.

“Ik denk dat je veel moet leren tijdens een seizoen,” antwoordde Steiner bij ‘Speedweek’ op de vraag hoe het seizoen was.

“Ik kan de situatie het best beschrijven als het hebben van kinderen. Ik wil niet zeggen dat ze kinderen zijn, maar alles is nieuw. Ik moest leren om met hen samen te werken.”

Volgens Steiner is het hebben van een rijdersduo met twee debutanten in de Formule 1 dan ook opmerkelijk anders dan het hebben van een ervaren en minder ervaren rijder. Toch is Steiner erg tevreden met het voorbije seizoen.

“Ik vind dat we doorheen het jaar mooie stappen vooruit gezet hebben, het was goed maar zeker en vast ook een enorme ervaring. Ik denk echter dat iedereen kan zien dat we een serieuze stap vooruit gezet hebben,” besloot Steiner.

Mick Schumacher en Nikita Mazepin – Haas F1 team
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022