F1 2011 video countdown: Het vertrouwen!

Voor een F1 piloot is vertrouwen een essentieel element. Hij moet niet alleen vertrouwen hebben in zichzelf, maar ook in zijn wagen en in het team rondom hem.
De grootste vertrouwensband die een piloot heeft is die met zijn race-ingenieur. De piloot ziet enkel wat er voor hem ligt. De race-ingenieurs zijn de arendsogen die al de rest in het oog houden voor de piloot.

De toestand van de wagen, de toestand op het circuit, wat te doen bij safetycar situaties en ga zo maar door. Het is zeer belangrijk dat het vertrouwen tussen race-ingenieur en piloot zo hoog mogelijk is. De piloot moet voelen dat hij voor hem klaar staat als hij hem nodig heeft.

Des te onbegrijpelijker is het feit dat Ferrari teambaas Stefano Domenicali niet zelf de boodschap aan Massa gaf toen hij Alonso diende te laten passeren. Als race-ingenieur zo een boodschap moeten brengen aan jouw piloot is dodelijk voor de relatie tussen beide.

Het is waarschijnlijk ook daarom dat Rob Smedley, de race-ingenieur van Massa, de boodschap met zoveel ‘verkeerde’ woorden overbracht en vervolgens er nog een kleine ‘sorry’ aan toe voegde. Men zal bij Ferrari nu wel een tweede keer nadenken vooraleer men nog eens aan Smedley vraagt een teamorder over te brengen, alhoewel dat laatste het komend seizoen weer toegestaan is.

Wij laten je alvast een filmpje zien uit betere tijden, eentje waarin de relatie tussen Smedley en Massa duidelijk op een hoogtepunt zat.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print