F1 2011 video countdown: Het zwarte goud!

Neen, we hebben het hier niet over olie en ook niet over steenkool. We hebben het hier over een legende die zijn terugkeer doet in de Formule 1.
We willen hier nu niet dieper ingaan op de complexe achtergrond over hoe Renault niet meer van Renault is of hoe Proton verweven is met Lotus of hoe het komt dat er twee teams zijn met de naam Lotus of andere, onbelangrijke zaken die de aandacht van de essentie alleen maar kunnen afleiden.

Wij willen het hebben over de legendarische kleurstelling die Lotus Renault GP in 2011 op de wagens heeft staan. Iedereen kan zich wel iets voor de geest halen als de woorden ‘John Player Special’ uitgesproken worden.

We zitten op dat moment in 1972. Bijna 40 jaar geleden, maar de naam Emerson Fittipaldi zal wellicht wel een belletje doen rinkelen. Een naam die in de geschiedenis boeken zou staan als jongste wereldkampioen van 1972 tot 2005. Toen kwam er ene Fernando langs die nog jonger was toen hij wereldkampioen werd.

Lotus Renault GP pakt nu dus uit met diezelfde legendarische kleurstelling die Team Lotus onder leiding van Collin Chapman in de jaren ’70 droeg. Misschien interessant om te weten, het British Racing Green, de kleur waarmee Team Lotus in 2011 aan de start verschijnt was ook een kleur die afkomstig is van het oude Team Lotus.

De twee hebben geen enkele band met elkaar behalve dan de naam, maar het groen was vroeger de internationale kleur waarmee Groot Brittanië deelnam aan internationale motorsportevenementen. Ook Jaguar nam dit groen als kleur tijdens hun F1 periode.

Geniet mee van de schitterende beelden van de nieuwe Lotus Renault, en misschien de laatste keer dat we Kubica achter het stuur van deze wagen zien zitten.

Nog 7 dagen!

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print