F1-baas: “2022 is een ongelooflijke kans voor een ‘reset’ in de sport”

F1
F1

Stefano Domenicali, sinds dit jaar de nieuwe baas van de Formule 1, heeft er alle vertrouwen in dat 2022 een ongelooflijke kans is om de sport te ‘resetten’.

Volgend jaar gaan de regels van de Formule 1 met een jaar vertraging toch helemaal op de schop. Er wordt gekozen voor een geheel nieuw aerodynamisch concept dat maakt dat elk team van een bijna leeg canvas moet beginnen, enkel de krachtbronnen blijven hetzelfde.

“Dit wordt een ongelooflijke kans voor een reset,” aldus Domenicali tegenover GQ-magazine. “Het wordt makkelijker om een andere wagen te volgen. Zal dat vanaf de eerste race het geval zijn? Ik denk het niet maar dat is nu eenmaal een deel van het spelletje, de dingen zullen evolueren maar het zal op een kortere termijn gebeuren dan gewoonlijk.”

“De grotere teams zullen ook hun mindset moeten veranderen als ze niet meer zo veel mogen uitgeven als ze willen, dat is veranderd. Nu zullen ze een keuze moeten maken op welke vlakken ze willen ontwikkelen.”

Tijdens het raceweekend in Silverstone presenteerde de Formule 1 een voorbeeld van een F1-bolide volgens de reglementen van 2022. De teams hebben deze kans benut om foto’s van het gepresenteerde model te bewerken met hun eigen kleurschema’s maar de fans hoeven niet bang te zijn dat ze zogenaamde eenheidsworst op hun bord zullen krijgen. 

Volgens Marcin Bukowski, uitvoerend directeur bij het Alpine F1 team, zal er nog ruimte genoeg zijn voor eigen accenten.  

“Deze regels, ook al zijn ze strikter, zullen per definitie nog openstaan voor ontwikkelingen. We zijn nog ver af van eenzelfde chassis voor alle F1-bolides,” aldus Budkowski. 

“Een van de doelstellingen van de FIA en de Formule 1, toen ze deze reglementen bedachten, is ze beperkter te maken omdat ze meer close racing willen zien, dat wil zeggen minder verschillen, minder mogelijkheden, zo u wilt, voor differentiatie tussen de teams.”

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print