“We mogen geen hooliganisme in de Formule 1 krijgen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens een interview met ‘Nu.nl’ laat sportief directeur Jan Lammers weten dat hij er vanuit gaat dat de ‘Dutch GP’ zoals gepland zal doorgaan. Daarnaast hoopt hij ook dat de supporters zich respectvol zullen gedragen tegenover Lewis Hamilton.

“Dankzij de maatregelen van de overheid kijken we met vertrouwen uit naar de Grand Prix”, vertelt Lammers in gesprek met NU.nl.

“We hopen en verwachten dat er vanaf 1 september sportevenementen plaatsvinden zoals we dat gewend zijn. Ons zorgen maken doen we niet. Het is een kwestie van aanpakken en vertrouwen hebben.”

In Hongarije werd Lewis Hamilton na afloop van de race uitgefloten door de Nederlandse fans. Daarop kwam heel wat commentaar en er wordt gevreesd dat tijdens de GP van Nederland het fluitconcert en boegeroep alleen maar nog erger zal zijn. Jan Lammers doet bij deze dan ook een oproep om respectvol te zijn tegenover Hamilton.

“Sport moet verbroederen en we moeten geen hooligansituaties krijgen zoals bij het voetbal. Het is ook emotie; van een Ajacied maak je geen Feyenoorder en andersom ook niet. Het is logisch dat iedereen zijn voorkeur heeft, maar laten we daar op een geciviliseerde manier mee omgaan”, aldus Lammers.

“Op zo’n manier dat we Hamilton verrassen met onze sportiviteit en gastvrijheid. We hebben het wel over een zevenvoudig wereldkampioen die te vergelijken is met een Lionel Messi of Cristiano Ronaldo. Die moet je met een groot applaus in een stadion ontvangen en niet afrekenen op één incident.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022