Ferrari-motor krijgt binnenkort een zeer belangrijke update

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto kunnen Charles Leclerc en Carlos Sainz binnenkort rekenen op een sterk verbeterde power unit.

In tegenstelling tot de concurrentie heeft Ferrari begin dit seizoen slechts een beperkte update voor haar motor verzien. Het F1-reglement voorziet echter de mogelijkheid om de volledige motor van een upgrade te voorzien dus op dat vlak kan Ferrari nog een belangrijke stap vooruit zetten.

“De regels van 2021 schrijven voor dat je een volledig nieuwe motor in 2021 mag hebben,” aldus Binotto. “Dat betekent dat je al de onderdelen (verbrandingsmotor, turbo, batterijen, MGU-H, MGU-K, elektrische systemen) van een update mag voorzien.”

“Met wat we begin dit seizoen gedaan hebben hadden we nog geen volledige ontwikkeling. Er zitten nog onderdelen van vorig jaar in.”

De komende maanden voorziet Ferrari nog verschillende upgrades voor haar power unit en dat zal de performance van de wagen uiteraard ten goede komen.

“We zullen een evolutie daarvan introduceren die tegen het einde van het seizoen een belangrijke stap vooruit zullen betekenen en we zullen ook ervaring opdoen voor 2022.”

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022