Raikkonen: “Wie na mijn afscheid in mijn F1-bolide stapt interesseert me niet”

Kimi Raikkonen profielfoto
Alfa Romeo Racing

Gewoon in de Formule 1 blijven interesseert Kimi Raikkonen niet, en wie in zijn F1-bolide stapt als hij de Formule 1 zou verlaten interesseert de Fin al helemaal niet.

“Wanneer ik beslis om te stoppen dan interesseert het me helemaal niet wie met de wagen zal rijden. Dat is mijn probleem dan niet,” antwoordde Raikkonen op de vraag of hij Mick Schumacher graag in zijn wagen zou zien racen.

Raikkonen heeft net als teamgenoot Antonio Giovinazzi nog geen zekerheid over een F1-racezitje voor volgend jaar maar echt wakker lijkt de Fin daar niet van te liggen.

“Om eerlijk te zijn weet ik nog niets,” vertelde Raikkonen tijdens een interview met ‘F1-Insider’. “Vorig jaar rond deze tijd was het net hetzelfde. We zullen zien wat het geeft.”

“Ik ben niet geïnteresseerd om mijn record gewoon te verlengen. Records zijn bedoeld om op een bepaald moment gebroken te worden. Dat is ook waarom het mij niet interesseert.”

Tot dusver verloopt Raikkonen zijn negentiende seizoen in de Formule 1 niet echt op wieltjes. Raikkonen staat met amper twee punten zeventiende in het kampioenschap, waarmee hij enkel teamgenoot Antonio Giovinazzi en het puntloos rijdersduo van het Haas F1 team achter zich weet te houden.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022