“Ik vrees dat de nieuwe F1-bolides in 2022 te groot zullen zijn”

F1
F1

Volgens McLaren-rijder Daniel Ricciardo zullen de nieuwe F1-bolides die volgend jaar geïntroduceerd worden er wel degelijk voor zorgen dat de teams dichter bij elkaar zullen komen te liggen. Tegelijkertijd vreest Ricciardo echter ook dat de F1-bolides nog steeds te groot zullen zijn.

De nieuwe F1-bolides zullen op aerodynamisch vlak een heel stuk eenvoudiger zijn en dat spreekt Daniel Ricciardo aan. Toch zijn er ook aspecten die volgens Ricciardo nog steeds beter kunnen.

“Wat de nieuwe wagens zelf betreft denk ik dat de benadering goed zit. Simpeler, daar hou ik van,” aldus Ricciardo tijdens een interview met ‘Motorsport-Total’.

“Ik maak me alleen over één ding zorgen … Het probleem is dat als ik naar de wagens van vroeger kijk, van 2007, 2008, dan zijn ze redelijk laag en smal, ze hebben een korte wielbasis.”

En hoe groter de wagens, des te meer ruimte ze op een circuit innemen en dat op zich maakt het op zich uiteraard al moeilijker om een andere wagen in te halen.

“De wagens zijn nu erg groot. Dat is geen ‘rocket science’, een grote wagen heeft meer plaats nodig op de baan,” vertelt Ricciardo. “Mijn enige bekommernis is het inhalen op de smallere circuits, dat zou erg moeilijk kunnen worden door de afmetingen van de wagen.”

“Los daarvan denk ik dat de Formule 1 de juiste richting uitgaat.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022