F1-baas na uitgeregende GP van België: “Compensaties voor F1-fans? De kosten zijn gemaakt!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Stefano Domenicali, de CEO van de F1, reageert op uitspraken van rijders zoals Daniel Ricciardo en Lewis Hamilton die stellen dat de fans die aanwezig waren in Spa-Francorchamps recht hebben op compensatie of zelfs terugbetaling van hun tickets.

De fans hadden het niet onder de markt afgelopen weekend in Spa-Francorchamps. Wisselende weersomstandigheden zijn niet nieuwop het legendarische circuit maar dit jaar viel er op zondag, buiten lang wachten, niet veel te beleven. Max Verstappen werd er wel na een race, die meer dan drie uur in beslag nam, en welgeteld vier rondjes achter de safety car telde als winnaar uitgeroepen.

McLaren-rijder Daniel Ricciardo toonde zijn medeleven met de fans: “Ik zou het fijn vinden moesten ze hun geld terugkrijgen of een compensatie.”

Ook wereldkampioen Lewis Hamilton spuwde zijn gal op de sociale media. Hij stelde zonder boe of ba dat ze maar met één reden weer de baan op moesten na drie uur van overleg, namelijk om genoeg rondjes op de teller te hebben zodat de FIA een officieel klassement kon opmaken.

Wanneer Stefano Domenicali gevraagd wordt of hij achter het idee staat om de fans terug te betalen is het antwoord duidelijk: “Nee dat vind ik niet.”

“Helaas is de race er niet. Je kunt het ticket betalen en dan is het wat het is. Uiteindelijk zal de organisator, samen met ons, zeker kijken naar de aandacht, de maximale aandacht voor de fans, dat is zeker.” Domenicali en de promotors zijn naar verluidt op zoek naar een aantal verschillende opties.

Gevraagd door RaceFans of hij een boodschap had voor degenen die de race bijwoonden, zei Domenicali: “De boodschap is duidelijk: dat we, helaas, de tijd niet in de hand hebben. En twee ronden of geen ronden, de uitgaven voor het houden van de race waren er wel.”

“De wedstrijdleiding probeerde het maximale te doen om de race te houden,” voegde hij eraan toe. “Dus, zoals ik al zei, het is niet een probleem van ronden of geen ronden, het zijn de ongelukkige omstandigheden.”

“Je moet rekening houden met de veiligheid van iedereen en dat is heel, heel belangrijk. Dus zoals ik al zei, de eerste om teleurgesteld te zijn ben ik, want ik hou van racen, maar er zijn ook omstandigheden waarin je het niet kunt doen.”

De kans lijkt dus bijzonder klein dat de uitgeregende F1-fans, die vaak ook nog urenlang in de file stonden en met moeite een parkeerplaats vonden, een compensatie zullen krijgen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print