F1-baas reageert op ‘dreigement’ Max Verstappen: “Het is geen probleem”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen liet al meermaals verstaan dat hij de Formule 1 eventueel vroeger dan verwacht zal verlaten, vooral gezien de wijzigingen die de sport momenteel ondergaat en die niet in goede aarde vallen bij de tweevoudig F1-kampioen. Verstappen ‘dreigde’ met een vertrek uit de Formule 1 maar bij F1-baas Stefano Domenicali maakt dat dreigement maar weinig indruk.

Verstappen is niet te spreken over de overvolle F1-kalender en het uitbreiden van het concept van de sprintraces naar steeds meer raceweekends. Hij suggereerde dan ook dat de Formule 1 moet terugkeren naar het ‘oude format’ van een raceweekend. Meer zelfs, Verstappen ‘dreigde’ ermee de sport vroeger dan verwacht te verlaten, dat er nog andere raceklassen en dingen leuk zijn.

Bij F1-baas Stefano Domenicali maken de dreigementen van Verstappen duidelijk weinig indruk, al is hij wel in gesprek gegaan met Verstappen.

“Ik heb het met hem besproken,” aldus Domenicali tegenover de ‘Daily Mail’. “Hij is een wereldkampioen die voor zijn derde wereldtitel aan het strijden is. Hij is zo goed als in een wagen geboren. Waarschijnlijk zal hij nog langer in de Formule 1 aanwezig zijn dan ikzelf. Het is geen probleem.”

Domenicali waarschuwt echter wel dat geen enkele rijder groter is dan de sport, iets dat ooit ook Lewis Hamilton werd gezegd toen die de ene na de andere wereldtitel veroverde en tegelijkertijd steeds meer kritiek op de Formule 1 uitte. Tegelijkertijd vindt Domenicali dat rijders hun mening moeten kunnen verkondigen.

“Ik wil geen klimaat creëren waarin je niet voor je mening uit mag komen maar rijders moeten soms beseffen dat ze onderdeel zijn van een groter plaatje. We kunnen daarin niet egoïstisch zijn,” aldus Domenicali. “Ze maken onderdeel uit van de sport en deze business. De Formule 1 groeit omdat we momenteel groter durven denke dan vroeger.”

“Daarbij is het niet eenvoudig om uit je comfortzone te treden maar tegelijkertijd mogen we niet lui en zelfgenoegzaam zijn. We hebben te maken met een nieuw soort publiek en we moeten ervoor zorgen dat de fans tijdens iedere sessie waar voor hun geld krijgen. We kunnen niet zomaar eindelijk rondjes rijden in het belang van de rijders en de engineers.”