F1-baas Stefano Domenicali: “Carlos Sainz moet rustig blijven na tegenslagen bij Ferrari”

Ferrari
Ferrari

Huidig F1-baas Stefano Domenicali was zelf ooit teambaas bij Ferrari. De Italiaan beseft dan ook als geen ander hoe Carlos Sainz na de recente tegenslagen bij Ferrari zich in het team moet voelen. Domenicali heeft echter één belangrijk advies voor de Spanjaard: “Rustig blijven”.

Na een erg sterke seizoensstart met podiumfinishes in Bahrein en Saudi-Arabië verliepen de raceweekends in Australië en Imola heel wat minder goed voor Carlos Sainz.

In Australië liep het door een rode vlag mis tijdens de kwalificatie waarna een spin tijdens de race Sainz ook nog eens dwong tot een opgave. In Q2 in Imola crashte Sainz ook nog eens uit Q2 waarna ook nog eens een spin en vroegtijdige exit tijdens de race volgde na een aanrijding met Daniel Ricciardo.

Volgens Stefano Domenicali maakt Carlos Sainz momenteel een zeer moeilijke periode mee maar moet hij proberen om rustig te blijven en terug te vechten.

“Deze periodes moeten psychologisch aangepakt worden,” aldus Domenicali tegenover het Italiaanse ‘Rai 2’. “Hij moet gewoon rustig blijven en hij zal vervolgens zeker en vast uitstekende resultaten neerzetten.”

“Carlos Sainz is een zeer getalenteerd rijder, jammer genoeg raakte Ricciardo hem op een gladde baan. Er zijn periodes die, wanneer je er niet goed mee omgaat, je psychologisch in de problemen kunnen brengen.”

“Hij heeft een vernieuw contract bij Ferrari en dat voor opnieuw twee jaar. Hij is er zeker van dat hij daar blijft, hij moet rustig blijven en het zal zeker en vast beter gaan.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print