Toto Wolff: “De samenwerking tussen Russell en Hamilton is één van de weinige lichtpunten”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff is de werkrelatie tussen Lewis Hamilton en George Russell één van de weinige lichtpunten tot dusver dit seizoen.

Ondertussen is het nieuwe F1-seizoen al vier races oud en heeft Mercedes nog steeds geen race gewonnen. Dat hadden ze waarschijnlijk bij het team uit Brackley zelf ook niet verwacht en al zeker niet het feit dat het vooral Lewis Hamilton is die momenteel achter de feiten aanholt.

De nieuwe regels hebben er bij Mercedes stevig ingehakt en op dit moment zijn ze een maatje te klein voor Ferrari en Red Bull, die momenteel de dienst uitmaken in de voorste gelederen.

Maar Toto Wolff ziet ook lichtpunten want zijn nieuwe rijder George Russell presteert naar behoren en de relatie tussen zijn beide rijders onderling omschrijft de Oostenrijker ook als een lichtpunt.

“Ja, ik ben erg onder de indruk van hoe George zich heeft ingewerkt, hoe professioneel en analytisch hij de situatie helpt inschatten”, aldus Wolff tegenover F1.com.

“De samenwerking is één van de weinige lichtpunten die ik op dit moment heb op onze weg. Hoe goed die twee samenwerken, geen wrijvingen, integendeel, ze zijn zeer productief en positief voor het team.”

“En ik zou niet blijer kunnen zijn met de rijdersbezetting. In dat opzicht denk ik dat we de twee beste rijders hebben, misschien wel twee van de drie beste rijders en zij verdienen een auto en een power unit om vooraan mee te vechten in plaats van dat ze op een ronde worden gereden. Dat is niet wat ze verdienen.”

Uit bepaalde hoeken zwelt de kritiek op Lewis Hamilton ook aan. Zo wezen Nico Rosberg en Ralf Schumacher op het feit dat de zevenvoudig wereldkampioen niet alles op zijn bolide kan steken omdat zijn teamgenoot er wel in slaagt om een goed resultaat te boeken.

Maar Toto Wolff behoudt het vertrouwen in Hamilton en stelt dat hij nog steeds vindt dat hij met de Brit de beste rijder ter wereld in zijn team heeft.

 “Nou, weet je op een bepaalde manier moet ik hem hier beschermen. Het is niet zijn zwakte. Het is de zwakte van de prestaties van de auto,” zei Wolff.

“We weten dat hij een zevenvoudig wereldkampioen is. Vorig jaar vocht hij terug, net als het team en vochten we bijna voor het kampioenschap.”

“De kerel is de beste rijder ter wereld en hij heeft gewoon geen auto en uitrusting onder zich om uit te kunnen voeren… Op een bepaalde manier denk ik dat het niet uitmaakt of je achtste of twaalfde of vijftiende wordt, het maakt niet uit; het is allemaal slecht. Maar de echte sterren herstellen zich.”

“Er is er geen één van de echt groten die in mijn gedachten komen die niet bepaalde momenten in hun carrière hadden waar het niet goed liep en dat is nu met hem het geval sinds een lange tijd.”

“Hij gaat het team helpen om dingen op orde te krijgen, we blijven bij elkaar door goede en slechte tijden en de race in Imola was zeker een hele slechte dag.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer