Mercedes geeft verklaring voor slechte race van Lewis Hamilton

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het Mercedes F1 team heeft in haar debriefing-video van de GP van Emilia-Romagna uitgelegd waarom Lewis Hamilton op het circuit van Imola zo’n moeilijke race kende en waarom hij niet verder geraakte dan een teleurstellende dertiende plaats tijdens de race op zondag.

In de uitgebreide video wordt zoals ook bij de andere races uitleg gegeven over gebeurtenissen tijdens de raceweekends en er worden vragen van de fans beantwoord. In de video wordt ook heel wat aandacht besteed aan het erg moeilijke raceweekend dat Hamilton had en waarom hij tijdens de race maar niet vooruit geraakte en andere wagens kon inhalen.

“Het is hetzelfde probleem dat we tijdens de sprintrace hadden, wanneer je in wat wij noemen een DRS-trein zit,” vertelde Trackside engineering directeur Andrew Shovlin.

“Dat gecombineerde effect van DRS in Imola en de tow die je krijgt geeft je ongeveer een halve seconde voordeel op de wagen die je volgt.”

“Het probleem is dat wanneer de wagen voor je ook een andere wagen voor hem volgt, dat ze zelf ook DRS hebben en dat je voordeel bijna volledig verdwijnt.”

“Dat was eigenlijk het probleem dat Lewis had. Omdat ook Gasly DRS had reden ze allemaal tegen ongeveer dezelfde snelheid op het rechte stuk. Lewis kon er niet langs en zo zat hij bijna de volledige race in die positie, erg frustrerend.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer