“F1-baas Stefano Domenicali overhaalde Lewis Hamilton om Max Verstappen na zware crash te bellen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na zijn zware crash tijdens de GP van Groot-Brittannië kreeg Max Verstappen een telefoontje van concurrent en ‘dader’ Lewis Hamilton maar dat telefoontje kwam er niet zomaar …

Het incident tussen Hamilton en Verstappen tijdens de GP van Groot-Brittannië domineert al enkele weken het F1-nieuws. Verstappen kwam na de aanrijding door Hamilton hard in de bandenmuur terecht.

Verstappen werd afgevoerd naar het ziekenhuis terwijl Hamilton richting de overwinning reed en nadien ook uitbundig zijn overwinning vierde. Vooral over dat laatste was veel te doen en kwam vanuit het Red Bull-kamp erg veel kritiek.

Lewis Hamilton zou nadien echter gebeld hebben met Verstappen, een telefoontje waarover de voorbije weken eveneens veel te doen was maar dat bewuste telefoontje zou er volgens Nederlands F1-commentator Olav mol er niet zomaar gekomen zijn.

F1-baas Stefano Domenicali zou meermaals met vader Jos Verstappen gebeld hebben en ook telkens gevraagd hebben of Lewis Hamilton al had gebeld. Uiteindelijk zou Hamilton op aandringen van de F1-baas dan toch contact opgenomen hebben met Verstappen om te polsen hoe het met hem ging.

“Hij was al betrokken in dit alles sinds het moment van de crash,” vertelde Olav Mol tegenover ‘Ziggo Sport’.

“Hij bleef Jos Verstappen bellen. Hij hing elke vijf á zes uur aan de lijn. Hij bleef Jos vragen of Hamilton al gebeld had, en ze bleven hem vertellen dat dit nog niet gebeurd was. Toen heeft Domenicali gezegd dat hij Hamilton zou bellen met de boodschap dat hij Verstappen moest bellen.”

Het verklaart misschien ook meteen waarom Max Verstappen redelijk op de vlakte bleef toen hem in Hongarije werd gevraagd naar het bewuste telefoontje.